Betaald voetbal in de regio Heusden

Aflevering: 
88
Uitzending: 
zaterdag, 28 september 2019 | 19:00

Het tiende seizoen begint met de inmiddels 88e uitzending van De tafel van Heusden en gaat deze maand over betaald voetbal in de regio Heusden.

Niemand kan er meer om heen. Het voetbalseizoen is weer begonnen. Dagelijks kunnen er live wedstrijden op televisie gevolgd worden en een groot gedeelte van Nederland zit op zondagavond weer met het bord op schoot voor de tv. Het betaalde voetbal heeft inmiddels al een aantal wedstrijden gespeeld en ook rond deze periode is het amateurvoetbal weer gestart. 

De gemeente Heusden telt maar liefst zeven amateur voetbalverenigingen, maar grenst ook aan twee gemeenten waar betaald voetbal wordt gespeeld. In ’s-Hertogenbosch speelt FC Den Bosch en in Waalwijk RKC Waalwijk. Hoe gaat het op dit moment met deze zogenaamde BVO’s en wat is hun relatie met onze eigen gemeente Heusden.

Presentator Leo Swaans heeft Bert Ruijsch, manager voetbalzaken FC Den Bosch, en Frank van Mosselveld, algemeen directeur RKC Waalwijk, aan tafel.

Uiteraard wordt in het gesprek ingegaan op de huidige prestaties van beide ploegen. De resultaten laten op dit moment nog zeker te wensen over. Liggen de verantwoordelijke personen hier wakker van? Een gesprek over betaald voetbal gaat uiteraard ook over geld. Daar waar het RKC op dit moment voor de wind gaat met meer toeschouwers en meer sponsoren, klimt FC Den Bosch uit een diep dal na de afgeketste overname door multimiljonair Kahki Jordania. Beide directeuren geven aan hoe ze constant op zoek zijn naar spelers, maar ook de relatie van beide BVO’s met de voetbalverenigingen in de gemeente Heusden komt aan de orde. Het gesprek wordt afgesloten met tips die beide gasten aan elkaar geven. 

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 28 september om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 29 september om 20.00 uur.

v.l.n.r. Bert Ruijsch (manager voetbalzaken FC Den Bosch), HTR presentator Leo Swaans en Frank van Mosselveld (algemeen directeur RKC Waalwijk) (foto Ad Kraamer)
Presentatie: 
Labels: