TV Programma's

HTR Actueel

Uitzending: 
zaterdag, 9 december 2017 | 19:00
  • De ontwikkelingen van stichting ONTMOETEN
  • Sjaak Koolen over de Lichtjestocht in Waalwijk
  • Logistiek dienstverlener Kivits Drunen wint de BOV-Trofee

Herhaling zondagavond vanaf 20.00 uur.

Twee mama’s

Uitzending: 
donderdag, 7 december 2017 | 19:00

Renée Hulst en Daphne Peskens zijn een stel met een kinderwens. Zoals zoveel paren die hebben. Maar om een kindje te kunnen verwekken is er naast een eitje ook een zaadje nodig...het eitje was geen probleem. Om aan een zaadje te komen zijn er diverse mogelijkheden. Naar de spermabank gaan, of een bijv. goede vriend/kennis vragen om donor te zijn. Voor deze opties werd niet gekozen.Renée en Daphne besloten uiteindelijk om via de stichting Meer dan Gewenst op zoek te gaan naar een zaaddonor. Een stichting voor holebi’s met een kinderwens.

In ‘Anders dan Anders’ vertellen zij hun verhaal aan Jacqueline Fenn. Vooral de juridische aspecten komen aan bod. Hun raad aan andere wensmoeders /vaders is om vooral e.e.a. notarieel vast te leggen!

Presentatie: 

Nieuwscafe 073 Inburgeringsavond van de burgemeester

Uitzending: 
vrijdag, 1 december 2017 | 19:00

De Heusdense Televisie HTR-TV zendt vrijdagavond 1 december 2017 vanaf 19.00 uur een registratie uit van “Nieuwscafe 073 inburgeringsavond van de burgemeester”.

In de Verkadefabriek trakteerden o.a. journalisten Theo Verbruggen en Theo van de Zande burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch op een inburgeringspakket.

Ook cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers, schrijver Lucas de Waard, cabaretier Hans Tervoort en architect Aart Wijnen kwamen aan het woord.

Nieuwscafe 073 Inburgeringsavond van de burgemeester

Adoptie, vondeling en ‘houwkeind’

Aflevering: 
69
Uitzending: 
zaterdag, 25 november 2017 | 19:00

In deze 69e uitzending praat presentator Leo Swaans met vier gasten over vormen van adoptie. Een ruim begrip waar je alle kanten mee zou kunnen opgaan. In de uitzending wordt niet ingegaan op procedures, wachttijden, regels en wetten. Met de gasten wordt met name gesproken over wat het met je doet als je familieband om een of andere reden wordt verbroken en je in een nieuwe familie of in een nieuw gezin wordt opgevoed. 

De eerste gast is de vijftienjarige Loveguine van Bavel met haar vader Cor. Loveguine is geboren vlakbij de vuilnisbelt van Port au Prince in Haïti. De eerste maanden van haar leven bracht ze door in een tehuis voor kinderen die voor adoptie in aanmerking zouden komen. Als baby werd ze geadopteerd en in Haïti opgehaald door haar pleegouders Cor en Desiree van Bavel uit Herpt.

Een andere gast is de veertigjarige Hugo Wouters uit Vlijmen. Hugo werd geboren en te vondeling gelegd in Mumbay in India. Ook hij vertoefde de eerste maanden van zijn leven in een kindertehuis. Nadat de adoptiepapieren in orde waren gemaakt, kon hij onder begeleiding op Schiphol worden overgedragen aan zijn adoptieouders uit Eindhoven. 

De laatste gast is Jeanne van Bokhoven – Klerks uit Bokhoven. Zij werd 74 jaar geleden geboren in Elshout. Nadat haar moeder ziek werd en de volgende baby weer op komst was, werd Jeanne ‘tijdelijk’ afgestaan aan een jongere zus van moeder, ook in Elshout. Gedurende 19 jaar woonde Jeanne bij haar tante, terwijl ze nagenoeg iedere dag toch bij haar biologische ouders kwam. Het al dan niet tijdelijk afstaan van een kind bij een familielid kwam in de grote, met name, boerengezinnen meer voor. Soms bij ziekte van de moeder, vaak ook bij het overlijden van de moeder. In veel regio’s staat dit verschijnsel bekend als een ‘houwkeind’.

Alle gasten zien hun opvoeding in een ander gezin als een geschenk, hoewel er natuurlijk bij sommigen nog onbeantwoorde vragen overblijven.

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 25 november om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 26 november om 20.00 uur.

De gasten van de Tafel van Heusden. Zittend v.l.n.r. Jeanne Klerks – van Bokhoven, Loveguine en Cor van Bavel. Staand Hugo Wouters en presentator Leo Swaans
Presentatie: 

Pagina's