Geen kind meer

Uitzending: 
donderdag, 7 mei 2020 | 19:00

Zo luidt de titel van het boek dat Esther Boek schreef om de traumatische gebeurtenissen die haar gezin zijn overkomen van zich af te schrijven. 
Het is een waar horrorverhaal waarvan je als lezer in eerste instantie denkt: dit kan niet echt gebeurd zijn. Helaas is dit wél zo.

Esther heeft drie zoons. Twee uit haar eerste huwelijk, de jongste samen met haar huidige man. Wanneer de nachtmerrie begint zijn de jongens 21, 18 en 8 jaar oud.
Vanuit het niets wordt Esther gebeld door een moeder met de mededeling: ‘uw zoon Dex heeft mijn dochter verkracht en ik ga aangifte doen’. De moeder vertelt een warrig verhaal waaruit Esther al snel concludeert dat een aantal feiten niet kloppen.
Dex is op dat moment 18 jaar en dus meerderjarig. Hij wordt opgepakt en meegenomen door de politie. Hij wordt ingesloten en Esther heeft haar zoon vervolgens 17 dagen niet mogen zien of spreken. De houding van politie en zelfs van zijn eigen advocate zijn ronduit verbijsterend. Later volgt zelfs nog een tweede aangifte van verkrachting van een ander meisje...

Dex ontkent de verkrachtingen. En Esther gelooft haar zoon. Samen met haar man, ex-man en diens echtgenote zetten zij alles op alles om aan te tonen dat hij onterecht beschuldigd is. In eerste instantie wordt Dex veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Hun  inmiddels nieuwe advocaat is er ook van overtuigd dat Dex onschuldig is en weet de beschuldigingen te ontkrachten. Dan blijkt uiteindelijk, na bijna drie jaar in een hel te hebben geleefd, dat beide aangiftes vals waren. In het aangespannen hoger beroep wordt Dex dan ook van beide vermeende verkrachtingen vrijgesproken.

De impact van alles wat er is gebeurd heeft ertoe geleid dat alle drie de jongens inmiddels de diagnose PTSS hebben. De jongste zoon is zelfs lang onder behandeling bij een psychotraumacentrum geweest. 
Moeder Esther vertelt aan presentatrice Jacqueline Fenn over de verbijsterende gebeurtenissen in die periode.

Presentatie: