Jeugdig sporttalent

Aflevering: 
84
Uitzending: 
zaterdag, 30 maart 2019 | 19:00

Dagelijks worden we op tv en langs de sportvelden getrakteerd met mooie sportmomenten door evenzovele sporttalenten. Ook in onze gemeente hebben we behoorlijk wat sporttalenten die lokaal, regionaal, nationaal en zelfs mondiaal erkenning krijgen. Wie zijn deze talenten, wat moeten die talenten allemaal laten om hun prestaties zo optimaal te laten zijn, hoe gaat dat met een schoolcarrière, wat is de rol van de ouders, wat is hun motivatie om tot het gaatje te kunnen gaan, enz., enz. Presentator Leo Swaans praat met vier Heusdense sporttalenten uit vier verschillende sportdisciplines, waaronder zelfs een topsport- en talentencoördinator. 

De vier gasten zijn:

  • Fleur van de Linden (17), polsstokhoogspringster uit Drunen. Zij werd vorige maand Nederlands kampioen bij de A-junioren en een week later veroverde ze brons bij de senioren. Fleur is leerling van 6 vwo op het d’Oultremontcollege in Drunen.
     
  • Sebas van Bakel (17) uit Vlijmen, voetballer van het 1e elftal van VV Haarsteeg. Na een eerder avontuur bij FC Den Bosch staat hij nu weer aan de vooravond van opnieuw een overgang naar hetzelfde FC Den Bosch. Sebas studeert Sport- en bewegingscoördinator aan het KW1 College Den Bosch.
     
  • Mara van de Ven (18) uit Haarsteeg beoefent eventing. Zij is lid van het Nederlands eventing jeugdteam, waarmee ze onder andere in 2018 deelnam aan het Europees Kampioenschap. Mara studeert op dit moment Sportmarketing en commerciële economie aan de Johan Cruijffacademie in Tilburg.
     
  • Lieke Hulsen (28) uit Vlijmen won als hockeyster bij HC Den Bosch bijna alles wat er te winnen valt. Zij werd acht keer Nederlands kampioen op het veld en twee keer in de zaal. Ook was ze met Den Bosch Europees zaalkampioen. Als speelster van het Nederlands zaalhockeyteam werd ze twee keer Europees – en een keer wereldkampioen. Inmiddels heeft ze ook zes interlands gespeeld als veldhockey-international. Lieke is Topsport- en talentencoördinator bij het Koning Willem I College in Den Bosch.

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 30 maart om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 31 maart om 20.00 uur.

De jeugdige sporttalenten in de HTR-studio. Van links naar rechts Fleur van de Linden, Mara van de Ven, Lieke Hulsen, Sebas van Bakel en HTR-presentator Leo Swaans. Foto:Ad Kraamer
Een sportieve impressie van de sporttalenten Fleur, Lieke, Sebas en Mara.
Presentatie: