Martijn van Esch (DMP) en Frans van der Lee (HT)

Uitzending: 
zaterdag, 27 juni 2020 | 19:00

De afgelopen drie maanden waren alle Heusdense wethouders te gast bij De tafel van Heusden. Maar het politieke werk in de gemeenteraad gaat ook onverminderd voort. De leden van de raad zitten niet stil. Naast het digitaal vergaderen, het raadplegen van de achterban, het lezen van de stukken, wordt er zelfs een initiatief raadsvoorstel geschreven en worden er schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders. Het politieke werk, met als doel het bewaken en vergroten van het welzijn van de inwoners, staat immers nooit stil

In deze 97e, en tevens laatste uitzending voor de zomervakantie van De tafel van Heusden heeft Leo Swaans twee fractievoorzitters te gast. Martijn van Esch van coalitiepartij DMP introduceerde onlangs een initiatief raadsvoorstel om in de Woonvisie vast te leggen dat er bij ieder bouwplan van de gemeente Heusden 10% van de woningen als starterswoning en 10% als seniorenwoning wordt gebouwd. En Frans van der Lee, fractievoorzitter van oppositiepartij Heusden Transparant heeft onlangs een viertal vragen aan het College gesteld om antwoord te hebben over o.a de controle op de regels bij een pluimveebedrijf in Elshout en over het stijgende aanbod van zwerfvuil en andere dumpingen bij de ondergrondse vuilcontainers.

Verder praat Swaans met zijn gasten over hun gedachten over de huidige politiek in Heusden en over de rapportcijfers die onlangs door het Brabants Dagblad aan alle partijen werden gevraagd over hoe de politieke partijen aankijken tegen het werk van het College van Burgemeester en Wethouders. 

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 27 juni om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 28 juni om 20.00 uur. 

Vlnr: Frans van der Lee (fractievoorzitter Heusden Transparant), HTR-presentator Leo Swaans en Martijn van Esch (fractievoorzitter DMP). (foto Ad Kraamer).
Presentatie: