Ontwikkelingen d’Oultremontcollege

Aflevering: 
93
Uitzending: 
zaterdag, 29 februari 2020 | 19:00

In de gemeente Heusden is er, naast de 16 basisscholen, slechts één school voor voortgezet onderwijs, nl. het d’Oultremontcollege in Drunen. Een school voor mavo, have en vwo. Onlangs werd bekend dat directeur Ard van Aken per 1 april aanstaande benoemd is als rector van het Mill Hill College in Goirle. Van Aken is ruim vier jaar directeur in Drunen. Voor onderwijsinhoud en personeelsaangelegenheden zijn de adjunct-directeuren met name belast. 

Presentator Leo Swaans ontvangt directeur Ard van Aken en Claudia Bolluijt, een van de drie adjunct-directeuren van het d’Oultremontcollege. Met Van Aken gaat hij in op zijn opmerkelijke switch om na vier jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ook wordt gesproken over zijn opvolging. Verder bespreken zij onder andere de huisvestiging van het huidige gebouw, nu en in de toekomst, de veiligheid op school, de school-thuis route en de financiële middelen.

Met Bolluijt spreekt Swaans de nieuwe onderwijskundige richting die de school een aantal jaren geleden is ingegaan. En wat vinden ouders, leerlingen, basisscholen én docenten hiervan. Ook de krapte op de arbeidsmarkt komt ter sprake. Binnenkort gaan alle leerlingen van groep 8 zich weer inschrijven op een van de scholen voor voortgezet onderwijs. Claudia Bolluijt bespreekt het traject met betrekking tot leerlingenwerving.

Brugklas leerlingen d’Oultremontcollege (foto d’Oultremontcollege)
Leerlingen van het promotieteam van het d’Oultremontcollege (foto d’Oultremontcollege)
Vlnr Ard van Aken (directeur) en Claudia Bolluijt (adjunct-directeur) van het       d’Oultremontcollege. Rechts HTR-presentator Leo Swaans (foto Ad Kraamer)
Presentatie: