Tommie Niessen

Uitzending: 
donderdag, 6 februari 2020 | 19:00

Tommie Niessen (28) uit Helmond werkt al jarenlang als verpleegkundige in de thuiszorg. Tot zijn eigen verbazing eigenlijk. Want als hij ooit vooroordelen heeft gehad dan was dat wel over werken in de zorg...
‘Dat is iets voor vrouwen’. ‘Alleen maar oude mensen wassen’.  Werken in de zorg stond helemaal onderaan zijn beroepskeuzelijst.
En nu? Nu werkt hij al jaren in diezelfde zorg! En ja, hij wast mensen, trekt steunkousen aan en uit en deelt medicatie uit. Het kan verkeren.
Inmiddels is Tommie een landelijk bekende en enthousiaste ambassadeur  geworden om het werken in de zorg te promoten. Hij blogt en vlogt over zijn werk. Heeft een boek geschreven: ‘Tommie in de zorg’.  Hij is op alle social media te vinden.  Hij is spreker op congressen en seminars over de zorg. In 2019 werd hij benoemd tot ‘Helmonder van het jaar’.
In deze aflevering van ‘Anders dan Anders’ vertelt Tommie aan presentatrice Jacqueline Fenn waarom hij het werken in de zorg zo machtig mooi vindt. De waardevolle contacten met zijn cliënten. Hoeveel hij van hen geleerd heeft. De mooie, maar ook de verdrietige momenten. Juist aan jongeren wil Tommie laten zien dat werken in de zorg heel veel voldoening geeft en leuker is dan je wellicht nu denkt.
 

Jacqueline Fenn samen met Tommie Niessen
Presentatie: 
Gast(en):