Wethouder Mart van der Poel

Aflevering: 
96
Uitzending: 
zaterdag, 30 mei 2020 | 19:00

De afgelopen twee maanden waren er al drie Heusdense wethouders te gast bij De tafel van Heusden. In de maartuitzending spraken wethouders Thom Blankers en Peter van Steen over de gevolgen van  het coronavirus in de gemeente Heusden. In de apriluitzending werd wethouder Kees van Bokhoven door presentator Leo Swaans bevraagd over de actuele zaken uit zijn portefeuille.

In deze 96e uitzending van De tafel van Heusden heeft Leo Swaans wethouder Mart van der Poel, wethouder Wonen & Duurzaamheid, uitgenodigd om over zijn portefeuille en de voortgang hiervan te spreken. Hij bespreekt onder andere met hem de mogelijke financiële gevolgen van de coronacrisis, zeker gelet op de aanstaande besprekingen van de gemeentelijke voorjaarsnota. Daarnaast heeft Van der Poel een portefeuille met daarin nogal actuele onderdelen. Uiteraard spreken Van der Poel en Swaans over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL), het Plan Steenenburg met naast een hightech campus plus medisch research- en ontwikkelcentrum ook maximaal 226 woningen. Verder de actuele ontwikkelingen van de energietransitie naar aanleiding van de in de gemeenteraad aangenomen Kadernotitie Windenergie, de problemen bij het afval scheiden in Heusden, met name bij het GFT, de meest energiezuinige woonwijk van Nederland het Geerpark en tot slot de laatste ontwikkelingen bij de mogelijke aankoop van de parochiekerk in Herpt door Stichting Dorpshuis Herpt om, samen met de gemeente Heusden, te bekijken in hoeverre een plan à la Hart voor Haarsteeg tot de mogelijkheden behoort.

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 30 mei om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 31 mei om 20.00 uur.

Rechts wethouder Mart van der Poel en links HTR-presentator Leo Swaans (foto Ad Kraamer)