Willemijn van Hees 100 dagen burgemeester van Heusden

Uitzending: 
zaterdag, 23 februari 2019 | 19:00

Op 12 november 2018 werd Willemijn van Hees, toenmalig burgemeester van Geertruidenberg, benoemd als nieuwe burgemeester van de gemeente Heusden. Ze is de opvolger van Jan Hamming en waarnemer Roel Augusteijn. Op 19 februari is zij dus honderd dagen burgemeester en zijn haar wittebroodsweken voorbij. De 83e uitzending van De tafel van Heusden staat in het teken van deze honderd dagen. Reden voor presentator Leo Swaans om de burgemeester uit te nodigen aan De tafel van Heusden.

Van Hees en Swaans praten onder andere over de portefeuille van de burgemeester. Hoe gaat het Van Hees persoonlijk na de overstap vanuit Geertruidenberg, hoe ervaart zij het leiden van de raadsvergadering, wat zijn voor haar overwegingen om bijvoorbeeld een drugspand te sluiten, hoe was het om betrokken te zijn bij het wereldkampioenschap van inwoner Michael van Gerwen, welke aantekeningen maakte zij zoal in haar notitieboekje, waarom kreeg het provinciebestuur onlangs een roze taart van haar en wat zijn haar persoonlijke doelen?

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 23 februari om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 24 februari om 20.00 uur.

Burgemeester Willemijn van Hees en HTR presentator Leo Swaans bij hun kennismakingsinterview in november 2018. (foto Ad Kraamer)
Presentatie: