TV Programma's

Pinksterviering vanuit de Augustinusparochie

Uitzending: 
zondag, 31 mei 2020 | 19:00

Op zondag 31 mei a.s. viert de Kerk het hoogfeest van Pinksteren: Gods Geest die over de apostelen komt en hen nieuwe moed inblaast. Vanwege de corona-crisis zijn er op die dag in de kerken nog geen publieke vieringen. Om 19.00 uur zal de eucharistieviering van het opgenomen Pinksterfeest uit de St. Jan Geboortekerk te Vlijmen worden uitgezonden. Voorganger is Pastoor David Lebrun. Enkele zangers luisteren de viering op.

Foto: Ad Kraamer
Foto: Ad Kraamer

Wethouder Mart van der Poel

Aflevering: 
96
Uitzending: 
zaterdag, 30 mei 2020 | 19:00

De afgelopen twee maanden waren er al drie Heusdense wethouders te gast bij De tafel van Heusden. In de maartuitzending spraken wethouders Thom Blankers en Peter van Steen over de gevolgen van  het coronavirus in de gemeente Heusden. In de apriluitzending werd wethouder Kees van Bokhoven door presentator Leo Swaans bevraagd over de actuele zaken uit zijn portefeuille.

In deze 96e uitzending van De tafel van Heusden heeft Leo Swaans wethouder Mart van der Poel, wethouder Wonen & Duurzaamheid, uitgenodigd om over zijn portefeuille en de voortgang hiervan te spreken. Hij bespreekt onder andere met hem de mogelijke financiële gevolgen van de coronacrisis, zeker gelet op de aanstaande besprekingen van de gemeentelijke voorjaarsnota. Daarnaast heeft Van der Poel een portefeuille met daarin nogal actuele onderdelen. Uiteraard spreken Van der Poel en Swaans over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL), het Plan Steenenburg met naast een hightech campus plus medisch research- en ontwikkelcentrum ook maximaal 226 woningen. Verder de actuele ontwikkelingen van de energietransitie naar aanleiding van de in de gemeenteraad aangenomen Kadernotitie Windenergie, de problemen bij het afval scheiden in Heusden, met name bij het GFT, de meest energiezuinige woonwijk van Nederland het Geerpark en tot slot de laatste ontwikkelingen bij de mogelijke aankoop van de parochiekerk in Herpt door Stichting Dorpshuis Herpt om, samen met de gemeente Heusden, te bekijken in hoeverre een plan à la Hart voor Haarsteeg tot de mogelijkheden behoort.

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 30 mei om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 31 mei om 20.00 uur.

Rechts wethouder Mart van der Poel en links HTR-presentator Leo Swaans (foto Ad Kraamer)

Geen kind meer

Aflevering: 
68
Uitzending: 
donderdag, 7 mei 2020 | 19:00

Zo luidt de titel van het boek dat Esther Boek schreef om de traumatische gebeurtenissen die haar gezin zijn overkomen van zich af te schrijven. 
Het is een waar horrorverhaal waarvan je als lezer in eerste instantie denkt: dit kan niet echt gebeurd zijn. Helaas is dit wél zo.

Esther heeft drie zoons. Twee uit haar eerste huwelijk, de jongste samen met haar huidige man. Wanneer de nachtmerrie begint zijn de jongens 21, 18 en 8 jaar oud.
Vanuit het niets wordt Esther gebeld door een moeder met de mededeling: ‘uw zoon Dex heeft mijn dochter verkracht en ik ga aangifte doen’. De moeder vertelt een warrig verhaal waaruit Esther al snel concludeert dat een aantal feiten niet kloppen.
Dex is op dat moment 18 jaar en dus meerderjarig. Hij wordt opgepakt en meegenomen door de politie. Hij wordt ingesloten en Esther heeft haar zoon vervolgens 17 dagen niet mogen zien of spreken. De houding van politie en zelfs van zijn eigen advocate zijn ronduit verbijsterend. Later volgt zelfs nog een tweede aangifte van verkrachting van een ander meisje...

Dex ontkent de verkrachtingen. En Esther gelooft haar zoon. Samen met haar man, ex-man en diens echtgenote zetten zij alles op alles om aan te tonen dat hij onterecht beschuldigd is. In eerste instantie wordt Dex veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Hun  inmiddels nieuwe advocaat is er ook van overtuigd dat Dex onschuldig is en weet de beschuldigingen te ontkrachten. Dan blijkt uiteindelijk, na bijna drie jaar in een hel te hebben geleefd, dat beide aangiftes vals waren. In het aangespannen hoger beroep wordt Dex dan ook van beide vermeende verkrachtingen vrijgesproken.

De impact van alles wat er is gebeurd heeft ertoe geleid dat alle drie de jongens inmiddels de diagnose PTSS hebben. De jongste zoon is zelfs lang onder behandeling bij een psychotraumacentrum geweest. 
Moeder Esther vertelt aan presentatrice Jacqueline Fenn over de verbijsterende gebeurtenissen in die periode.

Presentatie: 

Pagina's